Versenyinformációk

Fontos információk a X. Fut a Kesziről

 

Figyelmesen olvasd el, hogy a futás tudnivalóival tisztában legyél!

A verseny a 14 év alattiaknak és a Dunakeszi kártyával rendelkezőknek ingyenes az előnevezés. Aki ezzel nem rendelkezik, annak nevezési díjat kell fizetnie a versenykiírásban foglaltaknak megfelelően.

A versenyre április 7. vasárnap éjfélig lehet előnevezni. 

A 4 táv előnevezettjei közül 150db Fut a Keszi pólókat sorsolunk ki, melynek eredményét az előnevezés lezárását követően, a honlapon és a versenyközpontban megnézheted.

A 2,5 km-es, 5 km-es és a 10 km-es verseny távokra a résztvevők rajtszámot kapnak, amelyek mikrochippel vannak ellátva. Ezzel tudjuk garantálni mindenki számára a pontos időmérését. A verseny előtt a kijelölt 2 chip-kontroll ponton kipróbálhatod, hogy működik e. Ezzel kell, hogy átfuss a rajtszőnyegen, majd érkezéskor a célszőnyegen, a kapu alatt. Az 5 km és a 10 km-es távokra a rajt és célidő különbsége adja a „nettó versenyzési idődet”, ezért nem is kell előre tolakodnod a rajtnál, mert úgyis csak akkor indul el a te időd, ha áthaladtál a rajtkapu alatt. A 2,5 km-es hosszúságú versenyen pedig, „bruttő versenyzési időt” fogunk mérni.  A célba érés után, frissítőt biztosítunk.

Kérjük, ha előneveztél és közben kiderül, hogy mégsem tudsz részt venni a versenyen, ugyanott, ahol neveztél, vond vissza a részvételedet, hogy más futhasson a te chipeddel.

Idén is gondoltunk a 6-14 éves korcsoportra is, ezért a Futakeszin egy új táv is bevezetésre kerül, Sulis futás néven. Ezen a távon kizárólag a 14 éven aluli versenyzőink vehetnek rajta részt.  A Sulis futás 1250 méter, ami egy félkörnek felel meg. A futam versenyzői 10 órakor rajtolnak  a versenypálya felénél kijelölt rajt kapunál!

A 2.5km, 5km és a 10km-es táv versenyzői együtt rajtolnak 10 órakor a rajt kapu alatt. A Kiskeszi 1 kör, a Fut a Keszi 2 kör és a Nagykeszi 4 kör megtételét jelenti. Egy kör a rajtkaputól a pálya 4 sarkára kihelyezett kapukat, zászlókat jelenti. Azok alatt kell átfutni a kör teljesítéséhez, amit pályabírók felügyelnek.  A távok szintideje 80 perc, elég ahhoz, hogy 4 kör után kényelmesen a célba érj.

Az ovis futáson 200 méteres távon futhatnak versenyt külön a kis, középsős, és nagy csoportosok. A távot lufival a kézben kell teljesíteniük a piciknek, Az ovis távok rajtjai a versenyközpont előtt 10.40 órakor kezdődnek. A távok 1.-2.-3. fiú és lány befutóit díjazzuk, de minden indulónak szeretnénk kedveskedni célajándékkal.

Akár a kutyád is csatlakozhat hozzád, így együtt versenyezhettek.. Kutyával csak rövid pórázzal és a hátsó sorból indulhatsz, hogy ne zavard a többi futót. A Futókat cél csokival, a kutyusokat jutalomfalatokkal várjuk a célban.

A versenyen közös bemelegítést tartunk. A verseny előtti köszöntő szavakat a rendezvény házigazdái, Dióssi Csaba polgármester, Seltenreich József sportigazgató tolmácsolják.

A versenyközpontban a hangár környezetében ruhatárat, mobil WC-t, öltöző sátrat biztosítunk.

A dobogóra álló versenyzők Fut a Keszi érmet és ajándékokat kapnak. A célba érés után az értékelés sorrendjében helyezzük ki az eredményeket, melyekkel kapcsolatban lehet óvást bejelenteni az eredmények közzététele után 20 percen keresztül, melyet a versenybíró (Seltenreich József sportigazgató) vizsgál ki. Az óvás díja 5000Ft.

A díjak és nyeremény pólók átadását, csak a helyszínen tudjuk biztosítani.

A rólad készült fotókat a verseny után letöltheted a https://futakeszi.hu/ oldalon keresztül, illetve az eredményeket a https://live.darktiming.hu/ honlapon tudod megnézni!

11:20 órakor elkezdjük az eredményhirdetést a versenykiírásban szereplő kategóriák alapján.

Láthatod, pont olyan versenyt szervezünk, amit Te is könnyen teljesíthetsz!

A versenyen mindenki a saját felelősségére indulhat!

Várunk ÁPRILIS 14-én, a versenyen

Fut a Keszi nevezési tudnivalói:

Távok

Nevezési kategóriák

Előnevezés: www.futakeszi.hu

április 4. csütörtök

Ovis futás

Minden óvodásnak

Ingyenes

1250m

6-14 éves korcsoport

Ingyenes

2,5km

14 év alattiaknak

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártyával

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártya nélkül

2000Ft

5km

14 év alattiaknak

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártyával

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártya nélkül

4000Ft

10km

14 év alattiaknak

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártyával

Ingyenes

14 év felettieknek Dunakeszi kártya nélkül

5000Ft

Fut a Keszi távjainak tudnivalói:

Futamok

Rajt

Táv

Körök

Színe

Díjazás

Sulis futás

10:00

1250m

félkör

kékAlsós osztály, Felsős osztály
Nemenként I.-II.-III. helyezett

Fut a KisKeszi

10:00

2,5km

1 kör

fehér

Abszolút, nemenként,

I.-II.-III. helyezett

Fut a Keszi

10:00

5km

2kör

sárga

Fiatal (19 éves korig),

Felnőtt (20-39 év),

Szenior (40-év felett)

Kategóriánként, nemenként

I.-II.-III. helyezett

Fut a NagyKeszi

10:00

10km

4kör

Zöld

Lufis Ovis Futás tudnivalói:
KategóriákRajtTávokSzületési időDíjazás
Kis csoport10:40200m2020-2021

futamonként,

nemenként

I.-II.-III.

helyezett

Középső csoport10:50200m2019
Nagy csoport11:00200m2017-2018